Nieuws

Messi verdient lekker bij Barcelona

Voetballer Lionel Messi is een echte grootverdiener bij FC Barcelona. Geen nieuws, maar hoe groot precies was nog niet bekend. Tot nu toe.

Recent onthulde de Spaanse krant El Mundo alle details van het miljoenencontract tussen de Argentijnse voetballer Lional Messi en FC Barcelona. De voetbalclub wil juridische stappen ondernemen tegen de krant, omdat er informatie uit het contract is gelekt. De overeenkomst met Messi verklaart ook waarom Barca destijds in haar jaarverslag over 2017-2018 sprak van een sterke stijging van de spelerskosten door "buitengewone omstandigheden".

Messi zou in vier jaar tijd ruim 555 miljoen euro verdiend hebben. De deal met Barcelona omvat een jaarsalaris van 138 miljoen euro, exclusief 115 miljoen euro aan tekengeld en 77 miljoen euro aan bonussen. Dat wil zeggen:

  • € 555.237.619,00 in vier jaar                                                            
  • € 138.809.404,75 per jaar                                                                 
  • € 380.299,74 per dag                                                                 
  • € 15.845,82 per uur                                                                  
  • € 264,10 per minuut                                                           
  • € 4,40 per seconde                                                         

Het minimum loon in Nederland is 77,76 euro per dag, de gemiddelde werknemer werkt hier ongeveer tweehonderd dagen per jaar. Uitgaande van die norm verdient Messi ongeveer negenduizend keer zoveel. Over het minimum dagloon in Nederland doet Messi ruim zeventien seconden. Een nachtje van acht uur slapen levert hem 126.773 euro op.

Barcelona zit mede door de deal met de Argentijn momenteel diep in de schulden. Na dit seizoen zou Messi er willen vertrekken. De club behaalde samen met hem inmiddels ruim dertig titels, dat wel. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.