Nieuws

Verhuurders Hudson's Bay-panden in Canada naar rechter

Vijf verhuurders van winkelpanden die door warenhuisketen Hudson's Bay werden gehuurd stappen in Canada naar de rechter.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De vastgoedinvesteerders maken zich zorgen over een nieuw moederbedrijf van de Canadese winkelketen op Bermuda waar een deel van de bezittingen heen zijn verhuisd. Ze zijn bang dat hun claim van 200 miljoen euro voor achterstallige huur en garanties straks bij een bedrijf ligt dat nauwelijks bezittingen meer heeft.

De vijf vastgoedfondsen, Unibail-Rodamco-Westfield, Kroonenberg Groep, Wereldhave, ASR en CBRE, willen dat de rechter in Canada het overhevelen van bezittingen naar Bermuda 'frauduleus' verklaard. Ook zou de warenhuisketen verantwoordelijk moeten worden gesteld voor de schade die de verhuurders daardoor lijden.

Hudson's Bay stelt dat de nieuwe vennootschap op Bermuda, die werd opgericht nadat het bedrijf van de beurs werd gehaald, 'legitieme zakelijke doelen' had. Daarnaast heet de Canadese vennootschap ook nog 'significante bezittingen'.

De claim komt voort uit de contracten die Hudson's Bay sloot toen het bedrijf in 2017 met veel bombarie de Nederlandse markt betrad. De verhuurders verbouwden hun panden voor 176 miljoen euro, maar kregen in ruil daarvoor langlopende huurcontracten van meestal tien jaar. Bovendien stond het Canadese moederbedrijf garant als er iets mis zou gaan.

Eind 2019 sloot Hudson's Bay na enkele verlieslatende jaren alweer de deuren in Nederland en ging de Nederlandse dochter failliet.

Bron: ANP MediaWatch / FD

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.