Nieuws

Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs

De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg in 2020 met 5 procent tot 62,9 miljoen.

De en audit en assurance-praktijk (+13 procent) vertoonde de sterkste groei, gevolgd door de adviespraktijk (+7 procent). De samenstelpraktijk liet een lichte omzetstijging (+3 procent) zien, en de omzet in de salarisverwerking nam licht af (-4 procent), volgens ABAB vooral door de krimp van het personeelsbestand bij ABAB-klanten.

ABAB zegt de coronacrisis in 2020 goed te hebben doorstaan en verwacht voor 2021 eenzelfde prestatie te kunnen leveren. Volgens het kantoor heeft thuiswerken de productiviteit op de korte termijn ook verbeterd. "ABAB heeft thuiswerken inmiddels omarmd als onderdeel van 'het nieuwe normaal' en kiest als beleidsuitgangspunt dat werk plaatsvindt op de locatie die daarvoor het meest geschikt is", aldus ABAB.

De grootste uitdaging voor 2021 blijft het vinden van nieuw personeel. ABAB: "De uitstroom uit de accountancysector naar andere delen van het bedrijfsleven nam de afgelopen jaren toe en de instroom in opleidingen neemt gestaag af. De behoefte aan nieuwe medewerkers is het meest urgent in de samenstelpraktijk en de salarisverwerking. Voor 2021 begroot ABAB een lichte omzetgroei onder voorbehoud van de komst van voldoende nieuwe collega’s."

ABAB stipt in het jaarbericht ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid nog even aan en zegt de organisatie op verschillende manieren in de Agri & Food-transitie te investeren. "Daarnaast deelt ABAB op grote schaal zijn kennis met de maatschappij en steunt het bedrijf jaarlijks meerdere goede doelen. Ook duurzaamheid is belangrijk: sinds 2018 werkt ABAB volledig CO2-neutraal."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.