Nieuws

Tweede Kamer verlaat oude Kamergebouw en gaat met zomerreces

De Tweede Kamer debatteert op 8 juli voor het laatst in het Kamergebouw aan het Binnenhof. Daarna gaat de Kamer met zomerreces en start de renovatie van de Binnenhofgebouwen.

De Tweede Kamer verhuist voor de komende vijf jaar naar het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken), kost de verhuizing minder tijd en geld dan een gefaseerde verbouwing. Mocht de Kamer het zomerreces moeten onderbreken voor een debat, dan kan dat in de Ridderzaal.

De coronacrisis hield de gemoederen flink bezig tijdens de vorige recessen en ook de rest van het politieke jaar was bewogen. Het kabinet is nog altijd demissionair. Ingewijden menen dat rust mogelijk de impasse in de formatie tussen verschillende partijen kan doorbreken. 

De NBA heeft medio mei in een brief aan informateur Hamer vier thema's benoemd, waaraan het accountantsberoep samen met een nieuw kabinet wil verder werken. Het accountantsdossier geldt als controversieel, waarmee besluiten over mogelijke nieuwe wetgeving worden aangehouden tot er een nieuwe regering zit.

Wel starten de beide Kwartiermakers, Marlies de Vries en Chris Fonteijn, met de openbare consultatie van de Audit Quality Indicators (AQI’s).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.