Nieuws

NBA zoekt bestuursleden voor faculties

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is in het kader van de nieuwe governance van de beroepsorganisatie begonnen met het werven van bestuursleden voor drie van de vier faculties.

Dat maakt de beroepsorganisatie bekend op haar website. Faculties en communities vervangen de bestaande ledengroepen. Faculties vormen - elk voor hun eigen kennisgebied - een centrum voor beroepsbrede ontwikkeling gericht op de lange termijn. Tegelijkertijd moeten de faculties voor leden inspiratiebronnen vormen voor hun eigen competentie-ontwikkeling. De NBA heeft vier faculties opgericht:

  • Ethiek, Cultuur & Gedrag
  • Business & Management
  • Opstellen, Samenstellen en Verantwoorden
  • Audit & Assurance

Om ook de blik van buiten te betrekken bij de beroepsontwikkeling hebben zowel leden als niet-leden zitting in het bestuur van faculties. De faculties bepalen hun eigen agenda en worden daarbij gevoed door individuele leden, kantoren, werkgroepen, commissies en communities. Elk faculty-bestuur bestaat uit vijf of zes bestuursleden.

"Wil je meedenken over hoe het accountantsberoep zich op de (middel)lange termijn moet ontwikkelen? Heb je een mening over het beroep, een visie, en wil je met anderen samenwerken om stippen aan de horizon te zetten? Dan gaan we graag het gesprek met je aan. Een accountantstitel is voor deze functies niet per definitie vereist", aldus de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.