Nieuws

Penningmeester juristenvereniging vervalste accountantsverklaring

De penningmeester van een vereniging van gespecialiseerde advocaten en juristen plunderde jarenlang de kas van die vereniging. Om dat te verhullen vervalste hij de accountantsverklaring.

Dat meldt de Telegraaf. De penningmeester, een baron, heeft bij juristenvereniging DFA in de afgelopen negen jaar zo’n 38.000 euro ontvreemd. Hij is inmiddels uit de vereniging gezet en heeft het bedrag vergoed.

De fraude kwam eerder dit jaar aan het licht toen het bestuur van de vereniging toegang vroeg tot de bankrekening van de DFA, omdat de penningmeester wegens ziekte afwezig was, aldus de Telegraaf.  Daarop gaf de penningmeester toe dat hij gelden aan de vereniging had onttrokken, zo meldt de voorzitter van de vereniging tegenover de krant.

Accountantsverklaring

Eerder beschikte de vereniging over een kascommissie om de penningmeester te controleren, maar dat was volgens de baron niet meer nodig, omdat hij de cijfers door een accountant liet toetsen. "Dat bleek niet waar te zijn", aldus de DFA-voorzitter. De penningmeester bleek de accountantsverklaring zelf te hebben vervalst.

De DFA, een vereniging met zo’n 180 leden, richt zich op rechtswetenschap en het bevorderen van de kwaliteit van de rechtspraktijk op het gebied van distributie-, franchise- en agentuurovereenkomsten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.