Nieuws

AFM: rol Amsterdam op Europese kapitaalmarkten groeit

De ontwikkelingen op de kapitaalmarkten zorgen ook op lange termijn voor gezonde markten. De rol van Amsterdam op de Europese kapitaalmarkten groeit.

Er is in Nederland meer handel en er zijn meer typen financiële activa. Toch zijn er ook aandachtspunten, zoals SPACs, het gebruik van algoritmes en de volatiliteit op de energiemarkt. Dat blijkt uit het rapport State of the Capital Markets 2022, dat door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is gepubliceerd. Het is de eerste keer dat de AFM zo’n overzicht over de stand van zaken op de kapitaalmarkten geeft.

In het rapport zet de AFM de ontwikkelingen op het gebied van equity, fixed income en commodities over de jaren uiteen. "Door groeiend gebruik van data krijgt de AFM de kapitaalmarken steeds scherper in beeld", stelt Hanzo van Beusekom, AFM-bestuurslid. "Goede data zijn noodzakelijk om ons datagedreven toezicht verder uit te bouwen. Op basis van de data die marktpartijen leveren, kan de AFM invulling geven aan de missie van eerlijke en transparante markten."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.