Nieuws

SRA-Jaarverslag Kwaliteit & Cultuur: menselijk aspect belangrijker geworden

Uit het SRA-Cultuur- en gedragsonderzoek blijkt dat er een verschuiving plaatsvindt van resultaatgerichte organisaties naar mensgerichte organisaties. "Het menselijke aspect wordt steeds belangrijker."

Dat staat in het SRA-Jaarverslag Kwaliteit & Cultuur 2022. De SRA-accountant is volgens de SRA oprecht geïnteresseerd in het leveren van kwaliteit. "Maar om deze kwaliteit te kunnen leveren, moet er aandacht zijn voor de randvoorwaarden, zoals de balans tussen werk en privé, werkdruk/-stress, systemen, processen en leren van elkaar."

De SRA signaleert dat medewerkers van SRA-kantoren "erg tevreden" zijn. " Zij vinden een goede kwaliteit belangrijk en weten hoe ze kunnen bijdragen aan een goede kwaliteit. Ook de aansturing, samenwerking, ethisch bewustzijn, strategie en foutencultuur laten mooie uitkomsten met wat aandachtspunten zien."

Beloning en ontwikkeling

Aandachtspunten zijn onder meer dat het de helft van de medewerkers niet duidelijk is hoeveel zij kunnen verdienen na een promotie, en dat een derde van de respondenten niet ervaart dat er een rechtstreeks verband is tussen de beloning en geleverde kwaliteit. De helft geeft ook aan dat er "te veel werk te doen" is.

De SRA noemt het opvallend dat vrijwel alle SRA-kantoren ontwikkelingsmogelijkheden bieden, maar dat deze nog niet altijd maximaal worden benut. "Niet alle SRA-kantoren maken gebruik van persoonlijke opleidingsdoelen voor alle medewerkers. We merken dat coaching een steeds belangrijkere rol krijgt binnen de SRA-kantoren. Dit zien wij als een positieve ontwikkeling. De nieuwe generatie heeft hier behoefte aan, dit zien wij ook terug in het SRA-Cultuur- en gedragsonderzoek."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.