Nieuws

Webinar: In gesprek met de Kwartiermakers

Marlies de Vries en Chris Fonteijn zijn begonnen aan hun laatste jaar als Kwartiermakers Toekomst Accountancysector. Op 2 februari gaan zij opnieuw online met de sector in gesprek.

De beide kwartiermakers hebben in de afgelopen paar jaar al het nodige tot stand gebracht, zoals onderzoek naar alternatieve structuurmodellen als joint audit en audit only. Ook is een set Audit Quality Indicators opgesteld, die de kwaliteit van accountantscontrole beter meetbaar moet maken.

Tussentijds hebben De Vries en Fonteijn over hun werkzaamheden gerapporteerd via vier voortgangsrapportages, ook te vinden op hun eigen LinkedIn-pagina. Eind 2023 loopt hun opdracht af en verschijnt hun laatste rapportage over de voortgang van de kwaliteitsverbetering in de sector.  

Voor het zover is staat er echter nog het nodige op stapel en heeft ook het accountantsberoep zelf nog genoeg te doen.

Webinar

De Vries en Fonteijn praten daarover tijdens hun derde webinar, op 2 februari (15.30-17.00 uur). Daarbij gaan zij onder meer in op de thema's cultuur en educatie.

De twee kwartiermakers zijn in het bijzonder benieuwd hoe deelnemers aankijken tegen de accountantsopleiding. Wat gaat goed en wat kan of moet er anders? Zoals gebruikelijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deelname aan het webinar staat open voor alle belangstellenden. Kunt u er niet live bij zijn op 2 februari, maar wilt u wel een vraag voorleggen aan de kwartiermakers? Mail dan uw vraag vooraf naar evenementen@nba.nl.

Aanmelden voor het webinar 'In gesprek met de Kwartiermakers' kan via nba.nl. Het webinar is ook achteraf terug te kijken via het YouTube-kanaal van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.