Nieuws

MKB Nederland-voorzitter opent NBA Helpt-webinar over Oekraïne

In aanvulling op NBA Alert 45 organiseert de NBA op donderdag 7 april een NBA Helpt-webinar over de (mogelijke) gevolgen voor accountants van de oorlog in Oekraïne en de sanctiewetgeving tegen Rusland. MKB Nederland-voorzitter Jacco Vonhof opent het webinar.

Tijdens het webinar wordt onder meer gesproken met Leen Paape (voorzitter Signaleringsraad en hoogleraar corporate governance aan Nyenrode), over de vraag hoe de huidige situatie het accountantsberoep direct en indirect raakt. Tom Volleberg (partner KPMG en mede-auteur van Alert 45) licht de alert  toe; wat zijn de belangrijkste aspecten en wie gaat dat aan?

Bart Jonker (bestuurslid Grant Thornton) spreekt over de impact op een accountantspraktijk. GT trok zich begin maart als eerste terug uit Rusland. Else Loes Pasma (Wijn & Stael Advocaten) spreekt over het collectief van advocatenkantoren dat begin maart opriep tot het verbreken van de banden met Rusland; welke keuzes en afwegingen zijn gemaakt, moreel, financieel, juridisch?

Compliance wordt nader belicht met Saskia Rietbroek (association of Certified Sanctions Specialists), gecertificeerd sanctiewetgeving specialist. Met haar wordt onder meer gekeken naar aansprakelijkheidsrisico's.

Henk Strating (NBA) gaat in het slot van het webinar in op praktische vragen over Alert 45. Host van de sessie is opnieuw Gerrit Heijkoop.

Aanmelden voor het webinar, dat op 7 april wordt gehouden van 15.00-16.30 uur, kan via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.