Nieuws

Eerste Verantwoordingsdag voor minister Kaag

Minister van Financiën Sigrid Kaag presenteert op 18 mei tijdens ‘Verantwoordingsdag’ de financiële stukken van het Rijk over vorig jaar.

Op Verantwoordingsdag leggen de ministeries verantwoording af over de financiën en het gevoerde beleid van 2021. Het is de eerste keer dat minister Kaag van Financiën, namens het kabinet, het Financieel Jaarverslag van het Rijk 2021 en het Rijksjaarverslag 2021 overhandigt aan de voorzitter van de Tweede Kamer.

De Algemene Rekenkamer controleert alle jaarverslagen van de departementen. Op Verantwoordingsdag presenteert de president van de Rekenkamer zijn verslag aan de Tweede Kamer.

PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer stelt tegenover Radio1 grote zorgen te hebben over de staat van de overheid. “De Belastingdienst is al jaren niet op orde. Groningen en de problemen bij de kindertoeslag zijn nog niet opgelost.” Nijboer is ook benieuwd of de ‘mondkapjesdeal’ van Sywert van Lienden wordt meegenomen in de verantwoording.  

Het plenaire debat over de verantwoording van de financiën van het Rijk is live te volgen via de website van de Tweede Kamer. Het debat begint op 18 mei om 10.15 uur.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.