Nieuws

Veel werknemers ontevreden over apparatuur op de werkplek

Bijna de helft van de Nederlandse kenniswerkers is ontevreden over de door de werkgever aangeboden technologische hulpmiddelen. 48 procent denkt dat ze productiever kunnen zijn als ze over betere technologie konden beschikken. Het hybride werken blijkt vaak nog lastig.

Dat meldt de Telegraaf, op basis van internationaal onderzoek door automatiseerder Ivanti onder kantoormedewerkers, IT-professionals en managers. 18 procent van de medewerkers zou zo ontevreden zijn met de techniek op het werk, dat ze overwegen om naar een andere werkgever over te stappen.

Ruim de helft (52 procent) heeft zelf geld gespendeerd aan betere technologie. Zestig procent geeft ook aan dat het kunnen beschikken over goede apparatuur een positieve invloed op hun werktevredenheid heeft.

Hybride werken

Het management van organisaties kijkt vooral naar de beveiliging van apparatuur (42 procent) en de productiviteit van werknemers (38 procent), aldus de Telegraaf. De tevredenheid van werknemers scoort met 34 procent iets lager en ook de werkcultuur is voor het management minder van belang (28 procent).  

Uit het onderzoek blijkt ook dat managers, IT’ers en werknemers verschillend denken over zaken als thuiswerken en hybride werken, waarbij technologie een belangrijke rol speelt. Slechts dertien procent van de kenniswerkers wil altijd op kantoor werken, terwijl 56 procent van de leidinggevenden de medewerkers wel graag op kantoor ziet, omdat ze menen dat dat goed is voor de productiviteit.

Bron: Telegraaf/Ivanti

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.