Nieuws

Accountant uit Purmerend voor de tweede keer beroofd van duur horloge

Een vijftigjarige accountant uit Purmerend is voor de tweede keer binnen enkele maanden op klaarlichte dag beroofd van zijn dure Rolex-horloge.

Diverse media, waaronder het Parool en de Telegraaf, berichten over de beroving, die plaatsvond op vrijdagochtend 9 september. Op videobeelden is te zien hoe de man bij zijn auto op een parkeerterrein door twee jonge overvallers wordt bedreigd en beroofd van zijn Rolex Daytona-horloge.

De accountant, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, stelt dat de twee overvallers een pistool en een mes bij zich hadden. Hij werd bij de beroving op het hoofd geslagen en in zijn duim gesneden. Volgens het slachtoffer waren de daders zo'n zestien tot negentien jaar oud. Tot op heden zijn ze niet gepakt.

Geen goed gevoel

Het is de tweede keer in vier maanden tijd dat de accountant is beroofd van een Rolex-horloge. Hij is volgens het Parool flink van slag door deze nieuwe overval. "Deze jongens hebben niks te verliezen. Ze doen het gewoon op klaarlichte dag", aldus het slachtoffer. "Iedereen heeft ze gezien op het filmpje. Ik heb ook al mensen gesproken die zeggen dat ze ze herkennen."

De accountant herinnert zich wel dat iemand de dag ervoor in een café in Purmerend opmerkingen maakte over zijn horloge. "Ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft, maar ik had er achteraf geen goed gevoel bij."

Rolexbendes

Beroving van mensen met dure (Rolex) horloges komt de laatste jaren steeds vaker voor. Het Parool spreekt over "gewelddadige Rolexbendes" die actief zijn in en om Amsterdam. Maar ook in andere steden richten 'Rolex-rovers' zich op bezitters van dure horloges.

Ook bekende Nederlanders en voetbalhelden zijn daarbij al meerdere keren het slachtoffer geweest. Het uitbundig op sociale media delen van hun dure horloges helpt niet. Ajax-aanvoerder Dušan Tadić wist deze zomer net te ontsnappen aan een poging om zijn Rolex te stelen.

Bron: Parool/Telegraaf/Metro

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.