Nieuws

Crowe Foederer: 30 procent meer omzet door autonome groei en overnames

Accountants- en advieskantoor Crowe Foederer heeft in 2022 een omzet van bijna 75 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van ruim 30 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De groei is voor de helft autonoom, de andere helft is te danken aan overnames.

Voor 2023 verwacht Crowe Foederer opnieuw een aanzienlijke autonome groei, die gaat leiden tot een verwachte omzet van minimaal 85 miljoen euro.

Het lukt Crowe Foederer ondanks de zeer krappe arbeidsmarkt nog steeds om te groeien in aantal medewerkers, aldus het kantoor. Begin 2022 had Crowe Foederer 507 medewerkers in dienst, begin dit jaar waren dat er 645. Deze groei bestaat voor een belangrijk deel uit eigen werving van nieuwe medewerkers. De sleutel voor deze groei zit volgens het kantoor vooral in blijvende investeringen in opleidingen en trainingen en een hoge medewerkerstevredenheid. "Daarnaast zien we dat het, ook in corona-tijd, blijven investeren in stagiaires en werkstudenten leidt tot een flinke instroom aan startende professionals."

Overnames

In 2022 nam Crowe Foederer Arbodienst PDC Veghel, gespecialiseerd in vitaliteit en verzuim, en Contour Accountants, met vestigingen in Venlo en Venray, over. Dit leidde tot een uitbreiding vanuit overnames met zeventig medewerkers. Daarnaast maakte het kantoor in december 2022 bekend dat Wijs Accountants per 1 januari 2023 is samengevoegd met Crowe Foederer, waardoor er nog bijna twintig medewerkers bijkomen.

"In de extreem krappe markt voor accountancy & advies vindt een consolidatieslag plaats waardoor overnames een belangrijke bron van groei vormen. Ook in 2023 blijven we geïnteresseerd in partijen die onze organisatie kunnen versterken. Daarbij letten we met name op de natuurlijke 'fit' met onze organisatie en kijken we gericht naar versterkingen binnen onze diverse service lines, specialistische deelgebieden of goede geografische aanvullingen", aldus ceo Johan Daams.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.