Nieuws

Taakstraf tegen bestuurder en geldboete voor adviesbureau wegens belastingfraude

Een 64-jarige aandeelhouder en bestuurder van een adviesbureau uit 's-Hertogenbosch is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot 120 uur taakstraf wegens omzetbelastingfraude. Zijn adviesbureau kreeg een boete van vijftienduizend euro.

De Belastingdienst kreeg tijdens een boekenonderzoek naar het adviesbureau onvoldoende informatie over een aantal creditfacturen van honderdduizenden euro's uit 2014, 2015 en 2016. De Belastingdienst stelde vervolgens derdenonderzoeken in naar de bedrijven aan wie de facturen waren gericht.

Uit dit onderzoek bleek dat meerdere facturen niet waren opgenomen in de administratie van deze bedrijven. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt het adviesbureau en de bestuurder het opzettelijk indienen van onjuiste aangiften omzet- en vennootschapsbelasting. Dit leverde de Belastingdienst een nadeel op van 66.000 euro.

Taakstraf en geldboete

Het OM eiste daarom een taakstraf van 140 uur of 70 dagen hechtenis tegen de 64-jarige man uit België en een geldboete van 15.000 euro tegen het adviesbureau uit Den Bosch.

De politierechter deed op 19 januari direct uitspraak in de zaak en legde een geldboete van 15.000 euro op aan het bedrijf. De man kreeg een taakstraf van 120 uur.

Bron: OM

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.