Nieuws

Sparta geeft accountant de schuld van te laat aanleveren jaarrekening

Voetbalclub Sparta Rotterdam ontvangt een boete van twintigduizend euro, wegens het te laat aanleveren van de jaarrekening 2022/2023 bij de Licentiecommissie van de KNVB. De club wijst naar de accountant en gaat daarmee in overleg.

De jaarrekening van de Rotterdamse voetbalclub had uiterlijk op 2 oktober ingeleverd moeten worden, met controleverklaring van de externe accountant. Dat gebeurde uiteindelijk op vrijdag 20 oktober, met een goedkeurende controleverklaring van accountant Flynth.

Naar eigen zeggen had de club de jaarrekening tijdig gereed, maar ontstond er vertraging bij de accountant “vanwege aanvullende kwaliteitsmaatregelen die het accountantskantoor had getroffen waaronder een interne kwaliteitsbeoordeling op het controledossier van de accountant”.

Boete

Die vertraging heeft geleid tot de door de KNVB opgelegde boete van twintig mille. Sparta onderkent volgens de verklaring van de club het belang van een goede accountantscontrole en betwist ook de door de licentiecommissie opgelegde boete niet. Alle clubs moeten zich aan de licentieregels houden, zo erkent Sparta.

De club gaat wel overleggen met accountant Flynth over de ontstane schade, waaronder de verkregen boete. "Benadrukt dient te worden dat de verkregen boete los staat van de financiële positie van Sparta", stelt de club.

De jaarrekening 2022/2023 van Sparta Rotterdam wordt in november tijdens de aandeelhoudersvergadering behandeld en daarna gepubliceerd op de website van de Rotterdamse club.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.