Nieuws

Zwitserse bank biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven Amerikaanse belastingbetalers te hebben geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar te verbergen voor de IRS, de federale belastingdienst in de Verenigde Staten.

De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, meldt persbureau Reuters.

Amerikaanse belastingbetalers met Pictet-rekeningen in Zwitserland en elders zouden tussen 2008 en 2014 miljarden aan belastingen hebben ontdoken door hun inkomen te verbergen voor de IRS. In een verklaring op de eigen website schrijft Pictet dat het 122,9 miljoen dollar zal betalen aan het Amerikaanse ministerie van Financiƫn, als onderdeel van de overeenkomst.

Boodschap

"Deze zaak zou een duidelijke boodschap moeten zijn voor anderen die hun bezittingen en inkomsten in het buitenland proberen te verbergen", aldus Jim Lee, de baas van de strafrechterlijke onderzoeksafdeling van de IRS.

De Zwitserse bank schrijft blij te zijn dat de kwestie is opgelost en "zal stappen blijven ondernemen om ervoor te zorgen dat zijn klanten aan hun belastingverplichtingen voldoen".

Bron: ANP/Reuters

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.