Nieuws

Deloitte-topman wil vasthouden aan multidisciplinaire organisatie

In een videoboodschap op de internationale website van Deloitte benadrukt de nieuwe global ceo Joe Ucuzoglu de meerwaarde van de multidisciplinaire organisatie. Volgens de topman is een splitsing "niet realistisch".

Ucuzoglu reageert daarmee op de splitsingsplannen van EY, die op dit moment even zijn stilgelegd door interne discussie, met name vanuit de auditpraktijk in de VS. De gedachte dat ook andere big four-organisaties de splitsing van EY als routekaart voor de eigen toekomst zouden kunnen hanteren, wijst de Deloitte-topman nadrukkelijk af.

Een multidisciplinaire organisatie heeft zeker uitdagingen om te managen, maar de voordelen zijn groter, meent Ucuzoglu. Volgens hem is de geschiedenis "bezaaid met voorbeelden van te grootse ambities" waarin bedrijven kunnen worden meegesleurd. Ook vanuit regelgevers en toezichthouders zou er geen druk zijn om te kiezen voor een splitsing.

De nieuwe Deloitte-topman stelt dat de video is bedoeld als reactie op vragen die aan de top van de organisatie worden gesteld sinds de splitsingsplannen van EY bekend werden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.