Nieuws

Goede doelen en verenigingen vanaf juni weer welkom bij ING

Verenigingen en stichtingen, waaronder ook goede doelen, zijn vanaf juni aanstaande weer welkom bij ING.

In augustus vorig jaar besloot de bank dat verenigingen en stichtingen voorlopig geen nieuwe rekeningen meer konden openen, omdat er niet voldoende personeel was om het daarvoor vereiste klantonderzoek te doen. Dat zou bij "deze complexe rechtsvormen" meer werk zijn dan bij bedrijven of particulieren.

Inmiddels heeft de bank maatregelen genomen. Zo hielp een tijdelijke stop in het verkorten van de doorlooptijden van bestaande klantonderzoeken bij verenigingen en stichtingen. Daarnaast heeft ING nieuwe krachten kunnen inwerken op de afdeling die zich bezighoudt met het checken van klanten en in de gaten houden van transacties.

Meer tijd nodig

ING had eigenlijk gehoopt dat verenigingen en stichtingen in het eerste kwartaal van dit jaar weer klant konden worden. "Helaas hebben we meer tijd nodig gehad om de maatregelen door te voeren", aldus de zegsvrouw. Brancheorganisaties voor goede doelen reageerden in augustus 2022 "zeer teleurgesteld" op de maatregel en riepen de bank op zo snel mogelijk op het besluit terug te komen.

Banken doen de laatste jaren meer aan het controleren van klanten en tegengaan van witwassen, omdat daar vanuit de autoriteiten strenger op wordt toegezien. In 2018 trof ING nog een schikking met het Openbaar Ministerie van 775 miljoen euro, wegens "ernstige nalatigheid" rondom witwaspraktijken van rekeninghouders.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.