Nieuws

Topvrouw van Wolters Kluwer heeft weer hoogste salaris van AEX

Ook in 2022 verdiende topvrouw Nancy McKinstry van Wolters Kluwer het hoogste salaris van de ceo’s van de AEX-fondsen.

Dat blijkt uit recente berichtgeving in De Telegraaf. Ondanks een daling van haar jaarinkomen met vier procent naar 14.476.000 euro, incasseerde McKinstry over 2022 nog ruim drie miljoen euro meer dan Ben van Beurden, de begin dit jaar afgezwaaide topman van Shell.

Dat McKinstry minder verdiende dan in 2021, heeft weinig met de prestaties van WoltersKluwer over 2022 te maken, maar meer met de tussentijdse ontwikkeling van de koers.

Inflatie-bonussen

De oorlog in Oekraïne en de hoge energieprijzen en inflatie die deze tot gevolg had, trekt ook zijn sporen door de beloningsparagrafen van de AEX-bedrijven van 2022. De pijn in de portemonnee als gevolg van de hoge inflatie, leverde de ceo's van Shell, Ahold Delhaize, Unilever en Heineken extra hoge bonussen op, omdat hun beloning direct of indirect van de omzet afhing.

Ook de topmannen van KPN en ArcelorMittal zagen hun beloning flink stijgen. ASMI-topman Benjamin Loh zag zijn beloning zelfs met 151 procent groeien naar ruim 4,3 miljoen euro.

Registeraccountant en ASML-ceo Peter Wennink leverde salaris in, hoewel het de chipmachinebouwer uit Veldhoven te midden van alle internationale discussies nog altijd voor de wind gaat. Wennink moest in 2022 naar huis met een krappe 6,5 miljoen euro, een min van 45 procent.

Bron: ANP/Telegraaf

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.