Nieuws

Ook Deloitte schrapt banen in de VS

Na eerdere berichten over inkrimping bij KPMG en EY in de VS, gaat nu ook de Amerikaanse tak van Deloitte over tot het schrappen van banen. Daarbij gaat het vooral om functies in de consultancypraktijk.

Volgens de Financial Times gaat het om zo'n 1.200 banen; ongeveer anderhalf procent van het totale personeelsbestand van Deloitte in de Verenigde Staten. Met name de fusie- en overnamepraktijk, onderdeel van de adviestak van Deloitte, heeft te maken met een dalende vraag.

Het betekent een teruggang in personeel van zo'n drie procent binnen de Risk and Financial Advisory divisie, zo werd recent bekend gemaakt tijdens een online meeting van het management met medewerkers van die praktijk.

Na de eerdere snelle groei van de adviespraktijk tijdens de coronapandemie, vooral door de grote behoefte aan IT-advies, zorgt vertraging van de markt nu voor "bescheiden personeelsmaatregelen", stelt een woordvoerder van Deloitte tegenover de FT. Deloitte groeide gedurende de pandemie in de VS van 65.000 naar circa 80.000 medewerkers.

Andere kantoren

Het schrappen van banen bij Deloitte komt na eerdere berichten vanuit KPMG en EY over bezuinigingen. Zo ontslaat EY in de VS circa drieduizend medewerkers, zo'n vijf procent van het totaal. Eind februari maakte KPMG melding van zevenhonderd ontslagen bij de Amerikaanse adviestak, circa twee procent van de totale bezetting.

Ook de consultancyhuizen McKinsey en Accenture zetten het mes in het personeelsbestand. Bij Accenture gaat het daarbij om liefst negentienduizend banen wereldwijd, op een totaal personeelsbestand van 738.000 mensen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.