Nieuws

Vitamine A: Waardenonderzoek en de accountant van de toekomst

Waar staat het accountantsberoep nou eigenlijk voor en welke grondhouding hoort daarbij? In Vitamine A vertelt Petra Tijmstra, director transformation van de NBA, meer over het programma 'Accountant van de toekomst' en het bijbehorende waardenonderzoek.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #37: Sven Budding in gesprek met Petra Tijmstra; via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Recent is aan alle NBA-leden en trainees gevraagd om mee te denken over de toekomst van het beroep. Daarbij gaat het over maatschappelijk vertrouwen, een passende opleiding, een nieuw beroepsprofiel en de waarden en cultuur van de accountant.

Foto: logo Vitamine A en Petra Tijmstra

Het hiervoor uitgestuurde 'waardenonderzoek' is onderdeel van een breder programma, dat ook bestaat uit desk research en rondetafels. Medio 2024 mag de ledenvergadering van de NBA zich uitspreken over een concreet voorstel voor het toekomstbestendige beroepsprofiel, zo is de ambitie van het NBA-bestuur.

"Ik zie hoeveel passie en trots er in ons beroep zit", stelt Petra Tijmstra, die binnen de NBA leiding geeft aan het brede veranderprogramma. Host Sven Budding spreekt in Vitamine A met haar over context, belang en noodzaak van het onderzoek naar de fundamenten van de accountant.

Het waardenonderzoek van de NBA loopt nog tot en met 28 april aanstaande. NBA-leden en trainees die de enquête nog in willen vullen en de eerdere e-mail daarover niet meer kunnen vinden, kunnen hiervoor terecht bij nba.nl/waardenonderzoek

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.