Nieuws

OM vervolgt vakantieparkbaas Peter Gillis voor belastingfraude

Het Openbaar Ministerie gaat 'realityster' en vakantieparkbaas Peter Gillis vervolgen voor belastingfraude. Het Functioneel Parket heeft berichtgeving van Quote hierover bevestigd.

De zaak volgt na een grote controle van de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, OM en de Arbeidsinspectie in mei 2019 van enkele recreatieparken en andere locaties in Noord-Brabant en Zeeland.

"De verdenkingen betreffen het niet juist voeren en bewaren van de administratie, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de Belastingdienst en het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting", aldus het Openbaar Ministerie.

Het OM heeft de tenlastelegging in het onderzoek uitgereikt aan meerdere verdachten, onder wie Peter Gillis, die bekend werd door de SBS-realitysoap 'Massa is Kassa'. Nu kunnen de verdachten aangeven welke onderzoekswensen zij hebben ten aanzien van de bevindingen van de FIOD, stelt het OM tegenover Quote. Daarna wordt de zogenoemde 'regiefase' afgesloten en beoordeelt de rechtbank het onderzoek.

Vervolg realitysoap onzeker

Tv-producent Talpa heeft recent bevestigd dat er opnames worden gemaakt voor een nieuw seizoen van de realitysoap met de omstreden vakantieparkbaas Gillis. Het productiebedrijf stelt dat dit "geen garantie is voor een nieuw seizoen. Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie", aldus een woordvoerder.

Onduidelijk is of hiermee wordt gedoeld op een uitspraak in een mishandelingszaak rond Gillis, of de verdenking van belastingfraude. Eerder werd bekend dat Gillis door het OM wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-partner. Hiervoor moet hij eind augustus voor de rechter verschijnen.

Oostappen Groep

Gillis is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en Belgiƫ. Zijn vermogen werd in 2020 geschat op circa veertig miljoen euro. Quote schreef al eerder over de verslaggeving van de Oostappen Groep en de reden waarom Gillis niet meer in de Quote 500-ranglijst voorkwam.

Gillis werd vorig jaar ook genoemd vanwege misstanden op zijn vakantieparken, zoals het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten, het bouwen zonder vergunning en het afsluiten van gas, licht en water van bewoners bij niet betalen.

Bron: ANP/Quote

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.