Nieuws

BDO biedt Amerikaanse werknemers aandelen aan

BDO USA wil de ruim tienduizend eigen Amerikaanse werknemers de kans geven om een belang te verwerven in de accountants- en adviesorganisatie. Dat is een primeur voor de top van de accountantssector.

De 860 partners van de Amerikaanse memberfirm van BDO stemden recent in met een plan voor aandelenbezit voor het eigen personeel, zo heeft BDO aan persbureau Bloomberg bevestigd. Het management heeft de details van het plan op 14 augustus gedeeld met de medewerkers. Het aandelenbezit moet bijdragen aan de verbondenheid van werknemers met BDO.

Partners en medewerkers kunnen aandelen verzamelen op basis van hun beloning en hoe lang ze aan de organisatie verbonden blijven. Wayne Berson, ceo van BDO in de VS, noemt het een "belangrijke meerwaarde" voor mensen die bij BDO werken. Hij ziet het aandelenprogramma als een manier om te kunnen concurreren bij het binnenhalen van nieuw toptalent en om toppers te behouden. "Iedereen kan meegroeien met het bedrijf. Zolang ze bij ons zijn, delen ze in de successen."

Nieuwe structuur

In juli heeft de Amerikaanse BDO-organisatie de eerdere partnerstructuur omgezet naar een corporation, om ruimte te maken voor het accepteren van vreemd kapitaal. De nieuwe bedrijfsstructuur maakt het voor BDO USA makkelijker om groei te financieren.

Ook is er meer ruimte om topprofessionals aan te trekken of te behouden door het bieden van een passende beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarbij hoort ook de mogelijkheid om een klein belang in het bedrijf te verwerven, zonder jaren te moeten wachten op een partnerschap.

BDO heeft een trust opgericht, die een belang krijgt van ruim veertig procent in de Amerikaanse organisatie, als in september van dit jaar een nieuw pensioenplan van kracht wordt. Uiteindelijk moet de trust het volledige eigendom van BDO USA verwerven, aldus Berson.

Onder meer om aandelen van de huidige partners over te nemen, gebruikt BDO in de VS voor circa 1,3 miljard dollar aan krediet via Apollo Capital Solutions, zo meldt Bloomberg.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.