Nieuws

Penningmeester ziekenhuisstichting verdacht van verduistering

Een stichting die het Bravis Ziekenhuis in Noord-Brabant ondersteunt, is mogelijk tienduizenden euro's kwijt door toedoen van haar eigen penningmeester.

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen de man. Volgens de stichting is tussen juni 2021 en juni 2023 een bedrag van 84.050 euro achterovergedrukt.

De verduistering vond plaats tussen juni 2021 en juni 2023. De zaak kwam aan het licht toen de Rabobank constateerde dat er opvallend veel contant geld werd opgenomen vanaf de rekening van de stichting. De penningmeester is meteen uit het bestuur gezet.

De stichting is een civiele procedure gestart en heeft beslag laten leggen op zijn spullen, om ervoor te zorgen dat het geld terugkomt. Ook zijn maatregelen getroffen om herhaling in de toekomst te voorkomen, zoals invoering van het 'vierogen-principe'. Opdrachten aan de bank moeten voortaan altijd door twee bestuursleden ondertekend worden.

Veel geld

Bestuursvoorzitter Piet van den Kieboom van de stichting is ontdaan door de kwestie. "Het gaat om veel geld. Geld dat we hadden willen besteden om de zorg voor de patiënten in het Bravis ziekenhuis aangenamer te laten verlopen."

Ook het ziekenhuis is geschrokken, maar blijft samenwerken met de stichting: "Wij blijven achter de bedoeling van de stichting staan. Deze actie van één persoon doet daar niets aan af."

De vriendenstichting helpt het ziekenhuis met projecten die het verblijf van patiënten prettiger moeten maken, maar die niet onder de zorg zelf vallen. Het bestuur van de stichting telt leden vanuit het ziekenhuis en externe, onafhankelijke bestuursleden. Het Bravis Ziekenhuis heeft hoofdlocaties in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.