Nieuws

Happy@Work-festival: Van falen kun je leren

De NBA Young Profs organiseerden op 1 september jl. het tweede Happy@Work-festival, speciaal bedoeld voor young profs, trainees en studenten accountancy. Het thema was dit jaar: 'Van falen kun je leren'. Inmiddels is een impressie van het festival online te bekijken.

'Faalkundige' Remko van der Drift (Instituut voor Faalkunde) opende het festival in De Utrechtse Stadsvrijheid met een lesje in het vermogen om moedig met fouten om te gaan. "Maak van fouten geen falen", stelde hij. Want fouten maken is menselijk en veelal niet verwijtbaar. "Maar falen is door strenge ogen kijken, dat legt een norm bloot."

Van der Drift adviseerde de circa honderd aanwezige jonge accountants om zichzelf te trainen in het maken van fouten en daar "weerbaarder" in te worden. Ook binnen het accountantsberoep hebben mensen soms last van "perfectiestress", zei hij: de angst om niet goed genoeg te zijn. "Laat los dat je altijd wilt winnen."

Zelfvertrouwen

In twee rondes met deelsessies werd vervolgens gesproken en met deelnemers gewerkt aan werkplezier, soft skills en persoonlijk leiderschap. Zo sprak psychologe Frederike Mewe over de kracht van zelfvertrouwen en van "je eigen innerlijke criticus" zijn. Belangrijk is jezelf beter kennen, naar je lijf luisteren en milder zijn naar jezelf, aldus Mewe.

Frank Rigter behandelde de psychologie van het boksen en de wisselwerking tussen hoofd en lichaam. Via een boksoefening leerden de deelnemers elkaar uit balans te brengen en merkten zij het belang van goed oogcontact met de tegenstander. 

'Zichtbaarheidsexpert' Mirjam Hubregtse hielp deelnemers in de workshop 'Profileren zonder opscheppen' hoe zij hun kwaliteiten kunnen richten op het belang voor anderen. Ook leerde Yassin Elforkani de deelnemers via een socratisch gesprek antwoorden te vinden op fundamentele vragen.

Tickets

Daarnaast konden de jonge accountants zichzelf en elkaar uitdagen in een Escape Box-sessie, was er een 'NBA-huis' voor praktische vragen en natuurlijk veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De winnaars van de Escape Box Challenge werden aan het slot van de dag beloond met twee gratis tickets voor de komende Accountantsdag.

Een impressie van het Happy@Work-festival is terug te kijken via het YouTube-kanaal van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.