Nieuws

Inschrijving 'Oscars Nederlands bedrijfsleven' geopend

Sinds 1 september jl. is de inschrijving open voor de Koning Willem I Prijzen 2024, de 'Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven'. De drie prijzen erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie.

De Koning Willem I Prijs kent drie prijzen: voor het beste grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), het beste midden- en kleinbedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Duurzaamheid en diversiteit

DNB-president Klaas Knot, voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Stichting, benadrukt dat de prijs met de tijd mee gaat. "Met trots reiken we al meer dan tien jaar de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit. In die tijd werd bewustwording van duurzaam ondernemerschap steeds belangrijker. In de huidige tijdsgeest past het om het thema diversiteit hoger op de agenda te zetten. We kijken daarbij naar onszelf en naar het Nederlands bedrijfsleven. Daartoe hebben wij besloten vanaf nu ook 'diversiteit en inclusie' toe te voegen aan de bestaande beoordelingscriteria."

Volgens Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Stichting, onderstreept de prijs al sinds 1958 het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse samenleving. "Met de prijzen stimuleren we creativiteit en innovatie en versterken we de onderlinge contacten tussen bedrijven."

Inschrijven

Nederlandse ondernemingen kunnen zich tot en met 17 december opgeven voor deelname via kw1prijs.nl. Hierna nomineren regionale selectiecommissies en de plaquette-jury per categorie twaalf bedrijven, die in een live pitch mogen motiveren waarom hun organisatie een Koning Willem I Prijs verdient. De vakjury selecteert vervolgens per categorie drie finalisten; het bestuur van de stichting kiest uiteindelijk de winnaars. De prijzen worden in mei 2024 uitgereikt door erevoorzitter Koningin Máxima en Stichtingsvoorzitter Klaas Knot.

De Koning Willem I Stichting is in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank. De stichting wordt ondersteund door het van ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het bestuur zijn naast DNB onder andere vertegenwoordigd VNO-NCW, MKB Nederland, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Nive, Kamer van Koophandel Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken en de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.