Nieuws

216 Accountants mikt op 36-urige werkweek

216 Accountants introduceert voor medewerkers een 36-urige werkweek. Het gaat in eerste instantie om een pilotproject.

Het kantoor spreekt van een "grensverleggende stap" voor de accountantssector, "met de focus op innovatie en transformatie". De pilot is gestart op 1 januari en moet bijdragen aan een gezondere balans tussen werk en privé, het verbeteren van het welzijn van medewerkers en tegelijk het verhogen van de productiviteit.

Volgens algemeen directeur Richard Smid van 216 is een 36-urige werkweek in de sector nog niet gebruikelijk, maar betekent langer werken niet altijd beter werken. "Bij 216 zetten we slimme technologie en een doelgerichte werkwijze in om meer te doen in minder tijd. We bevorderen zelfstandigheid en bieden tegelijkertijd de nodige support voor carrièregroei", aldus Smid.

Gelukkig en ontspannen

De kortere werkweek biedt medewerkers een betere werk-privébalans. "Iedereen krijgt hierdoor meer tijd voor wat echt telt, voor wat ons gelukkig maakt", stelt Smid. Gelukkige en ontspannen collega's zijn de sleutel tot een productiever team, zowel op kantoor als daarbuiten, zo benadrukt het kantoor.

Gedurende de pilot worden medewerkers nauwlettend gevolgd om de effecten op productiviteit en tevredenheid te meten. Het managementteam gaat regelmatig in gesprek met medewerkers om feedback te verzamelen en eventuele aanpassingen aan het programma te bezien.

Busy season

Ook andere kantoren kijken naar de werk-privébalans. Recent werd bekend dat de Amerikaanse KPMG-organisatie de stress bij controleteams in het busy season wil verminderen, door auditwerk meer te spreiden. KPMG wil zo vooral jonge medewerkers tegemoet komen, die andere opvattingen hebben over de balans tussen werk en privé.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.