Nieuws

KPMG probeert controlewerk beter te spreiden

De Amerikaanse KPMG-organisatie probeert de stress bij controleteams in het bekende 'busy season' te verminderen, door het auditwerk meer te spreiden. Het kantoor wil daarmee jonge medewerkers tegemoet komen, die anders denken over de balans tussen werk en privé.

Dat blijkt uit recente berichtgeving van de Britse Financial Times, die refereert aan het beruchte busy season, dat na de feestdagen begint en medewerkers in de controlepraktijk vaak dwingt om tot laat in de nacht en in de weekenden door te werken.

KPMG in de VS probeert nu om delen van het controlewerk bij grote beursgenoteerde opdrachtgevers al voor het einde van het boekjaar af te ronden. Senior managers kunnen een deel van hun salaris verliezen als hun controleteams die doelstelling niet halen. Een flink deel van het werk omvat het beoordelen van interne controles van een bedrijf, wat al gedurende het boekjaar kan worden gedaan.

Balans werk en privé

Volgens Scott Flynn, vice-voorzitter audit bij KPMG US, denken jonge mensen anders over de balans tussen werk en privéleven dan voorheen en probeert de organisatie daarop in te spelen. "Bovendien is mijn werk om 22.00 of 23.00 uur niet zo goed als mijn werk om 16.00 en 17.00 uur. Zeker niet in januari en februari", erkent hij tegenover de FT. Ook het vaker op afstand werken is een relevante factor; thuiswerkers nemen vaak te weinig pauzes tussendoor.

De nieuwe aanpak lijkt te werken, want het aandeel KPMG-medewerkers dat noodgedwongen in het busy season meer dan vijftig uur per week werkt, daalde in 2023 van een derde naar een vijfde. Negenentwintig procent van de medewerkers werkte vorig jaar helemaal niet meer in de weekends, tegen achttien procent twee jaar eerder.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.