Nieuws

Finance professionals verlaten hun beroep door gebrek aan carrièregroei en flexibiliteit

Finance professionals verlaten hun werkgever vooral omdat ze ontevreden zijn over hun leidinggevende of het werk dat ze doen. Ook te weinig groeiperspectief, onvoldoende flexibiliteit en geen verbinding met de organisatie, zijn redenen om over te stappen naar een andere werkgever.

Dat blijkt uit een Talent Retention-onderzoek onder finance professionals, uitgevoerd door het Institute of Management Accountants (IMA). Finance professionals verlaten hun werkgever of het beroep om diverse redenen. Ten eerste omdat ze niet tevreden zijn met hun manager of het werk dat ze doen. Ze voelen zich niet gerespecteerd of ondersteund in de organisatie en te weinig verbonden met het bedrijf.  

Daarnaast is carrièregroei belangrijk; bijna driekwart van de deelnemers (73 procent) die hun werkgever willen verlaten in de komende twaalf maanden, verwacht dat ze niet kunnen groeien binnen de organisatie. Verder willen financials de flexibiliteit krijgen om zelf te bepalen wanneer, hoe en waar ze werken.

Vooral jonge professionals vertrekken

Bijna een kwart van de deelnemers (24 procent) gaf aan dat ze in de laatste 24 maanden hun werkgever hadden verlaten. Ook een kwart gaf aan hun huidige werkgever in de komende twaalf maanden te zullen verlaten. Daarnaast gaf 13 procent van de deelnemers aan het beroep geheel te verlaten in het komende jaar. Vooral jonge finance professionals (tussen 18 en 38 jaar) zijn van werkgever veranderd in de afgelopen 24 maanden (39 procent).

Opvallend, vergeleken met de andere regio's is dat werknemers in Europa die hybride of volledig op afstand werken, vaker afscheid nemen van hun werkgever en het beroep. Dit suggereert dat op kantoor werken bijdraagt aan het behouden van personeel.

Het rapport, gebaseerd op een enquête onder ruim tweehonderd Europese finance professionals, biedt ook een aantal strategieën die moeten bijdragen aan behoud van personeel in de sector. Het onderzoekrapport is beschikbaar via de IMA-website.

Het IMA organiseerde recent een conferentie in Amsterdam, waarbij behoud van talent ook een belangrijk thema vormde.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.