Nieuws

Rechter wijst miljoeneneis van vertrokken partners de Jong & Laan af

Een miljoenenclaim van twee in 2022 vertrokken partners van de Jong & Laan is afgewezen door de rechter. De partners hadden een geschil met het kantoor over de hoogte van hun uittreedvergoeding, bij de komst van private equity-partij Waterland.

Dat meldt AccountancyVanmorgen. Toen Waterland in 2022 een belang van 49 procent verkreeg in de Jong & Laan, ontstond er een "fors geschil" over de berekening van hun uittreedvergoeding aan de hand van de met de Waterland-transactie gerealiseerde additionele goodwill, aldus de site.

Volgens de uitspraak van de rechtbank Overijssel, die op 3 mei is gepubliceerd, claimden de twee partners via hun persoonlijke vennootschappen elk zo'n 1,8 miljoen euro van het kantoor. Ook wilde een van de twee oud-partners dat de uittreedvergoeding direct in zijn geheel zou worden betaald. Hun wens tot uittreden stond overigens los van de komst van Waterland.

Nieuwe afspraken

Volgens de algemene bepalingen van de Jong & Laan hebben de persoonlijke bv’s van partners recht op een nabetaling bovenop de uittreedvergoeding, als het kantoor binnen vijf jaar in andere handen komt. Maar rondom de komst van Waterland werden binnen de Jong & Laan nadere afspraken gemaakt over het vertrek van partners en de betaling van goodwill. Uitgangspunt daarbij was dat zoveel mogelijk partners betrokken zouden blijven bij het kantoor na de participatie door Waterland.

De twee oud-partners stelden tegenover de rechter dat zij al op voorhand hadden aangegeven dat ze het niet eens waren met de nieuwe afspraken. In hun beëindigingsbrieven hadden ze daarover een voorbehoud gemaakt. Maar de Jong & Laan voerde aan dat de twee partners hadden ingestemd met de berekeningswijze van het accountantskantoor, door hun beëindigingsbrieven voor akkoord te tekenen.

De rechtbank stelt de Jong & Laan in het gelijk en wijst de miljoenenclaim van de twee oud-partners af. Ook mag het accountantskantoor de uittreedvergoeding in termijnen betalen.

Lees ook het recente artikel over de komst van Waterland bij de Jong & Laan. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.