Nieuws

Zzp'er zonder vakantiegeld kan toch goedkoop op reis

Zzp'ers krijgen niet zoals veel Nederlanders deze maand vakantiegeld, maar moeten zelf geld opzij zetten voor vakanties. Voor wie dat dit jaar niet gelukt is, zet het platform Boekhouder.nl enkele tips op een rij om toch voordelig op reis te kunnen.

Zo adviseert het platform om zakelijke voordelen ook in te zetten voor privévakanties. Zakelijke creditcards, rekeningen en boekhoudpakketten bieden soms reisvoordelen, zoals korting op vluchten of huurauto's. Het is wel belangrijk dit goed in je administratie te verwerken, benadrukt het platform. Privéuitgaven zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Ook kunnen zzp'ers er voor kiezen om reizen en werken te combineren met een workation. Door (aantoonbaar) een deel van de vakantieperiode te werken vanuit de vakantielocatie, kan een deel van de kosten worden gedekt. Ook hierbij geldt dat niet zomaar alle kosten van de vakantie zakelijk op te voeren zijn.

Huisruil

Verder suggereert Boekhouder.nl om via netwerken als LinkedIn te zoeken naar collega-zzp'ers, relaties of klanten die vakantieverblijven verhuren of bereid zijn tot huisruil. Tegelijk kan een zzp'er ook de eigen werkplek tijdelijk verhuren gedurende een vakantie. "Zo genereer je extra inkomsten terwijl je geniet van je vrije tijd", aldus het platform.

Ten slotte: af en toe korte trips in de buurt zorgen ook voor ontspanning en leuke herinneringen, dat scheelt heel wat kosten in vergelijking met een lange en verre vakantie. Op dus naar Ameland, in plaats van de Malediven.    

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.