Nieuws

Accountant is nieuwe 'frikandel speciaal'

De rubriek Bartjens in het FD gaat in op de grote belangstelling van private equity-firma's voor de accountantssector. Accountantskantoren zijn voor private investeerders een smakelijke hap, aldus de krant.

Private equity staat "in de rij" om zich op de Nederlandse accountantsmarkt in te kopen, zo schrijft het FD, "als ware de saaie boekhouder de volgende in de rij van hippe biefstuk- of pizzaketens". Private investeerders lijken accountants "een koopje" te vinden, nu ze steeds vaker "het geld van vermogende families of gepensioneerden in dit soort firma’s steken".

De krant verwijst naar de recente overeenkomst tussen Qconcepts en de Zweedse private equity-firma IK Partners, die een meerderheidsbelang in het auditkantoor heeft genomen, maar ook investeert in mode en frikandellen; vandaar de titel van de rubriek.

Rekenwerk

Rekenmeester Bartjens baseert zich bij de schatting van de hoeveelheid geld die met de deal gemoeid is op rekenwerk van Accountant.nl-journalist Wilbert Geijtenbeek rondom een andere private equity-deal. Geijtenbeek nuanceert het rekensommetje van Bartjens iets op LinkedIn.

Het FD constateert in ieder geval dat het rendement bij Qconcepts op orde is en ligt op het niveau dat private equity in de regel nastreeft. "Of ze zich nu te duur inkopen, moet nog blijken, bij de exit over een jaar of vijf."

FD: Bartjens 'Accountants, de nieuwe frikandel speciaal'

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.