Nieuws

Nationale-Nederlanden betreedt betaalmarkt

NN Bank, in grootte de vijfde bank van Nederland, opent de aanval op de grootbanken door betaalrekeningen aan te bieden voor consumenten.

Dat meldt het FD. NN Bank is momenteel nog een hypotheek- en spaarbank, opgericht in 2011, maar biedt tegenwoordig ook pensioen- en beleggingsproducten aan. 1,25 miljoen Nederlanders zijn al klant. Ceo van de NN Bank, Marcel Zuidam, bevestigt tegen het FD dat het verwacht een volledige consumentenbank te lanceren in 2025.

NN Bank wordt volledig digitaal en springt in een gat tussen de kleinere digitale spelers zoals Knab en Bunq en de grootbanken. De bank zegt zich te gaan onderscheiden door digitale tools in hun app te verwerken die meer inzicht geven in financiën. Volgens Zuidam zijn dat soort tools bij andere banken vaak "losstaande toevoegingen".

Lange termijn

De bank zegt zich allereerst vooral op jongeren te richten en hoopt hen via de app meer bij te brengen over geldzaken. De inzet is om met hen lange-termijnrelaties aan te gaan en de nieuwe klanten door te sluizen naar de verzekeringen en pensioenproducten van NN.

Toezichthouder ACM zegt de stap een positieve ontwikkeling te vinden, omdat het tot meer concurrentie leidt. De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Vereniging van Banken hebben nog niet gereageerd op de plannen van NN.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.