Nieuws

Omzetcijfers

In deze onregelmatig verschijnende rubriek bundelt Accountant.nl het nieuws over omzetcijfers, resultaten en andere cijfers van kleinere en grotere accountantskantoren.

13,8 procent omzetgroei voor Visser & Visser in 2023

Visser & Visser heeft haar transparantieverslag 2023 gepubliceerd. De totale omzet is gestegen met 13,8 procent naar 49,8 miljoen euro, zo blijkt uit het verslag. Dat is een voortzetting is van de "constante groei die de organisatie al jarenlang laat zien", aldus Visser & Visser. Met name de discipline Audit & Assurance groeide sterk, met 18,7 procent.

Het jaar 2023 stond volgens Visser & Visser in het teken van vernieuwing en uitbreiding van dienstverlening: een nieuwe vestiging in Zwolle, het opzetten van de Branchegroep Agro en vernieuwing door uitbreiding met consultancyactiviteiten.

"In 2024 geven we verder uitvoering aan onze strategische koers en de implementatie van de nieuwe consultancydienstverlening die we hebben toegevoegd aan ons dienstenpakket. Ook staan de thema's duurzaamheid en AI hoog op de agenda", aldus bestuursvoorzitter Jaco Slingerland.

Omzet Countus Groep groeit met 11,8 procent

De omzet van de Countus Groep is het afgelopen jaar met 11,8 procent gestegen tot bijna 64,5 miljoen euro. Dat deed de organisatie op eigen kracht, want deze keer waren er geen overnames die de groei versterkten. De groei komt door een toename van het aantal medewerkers in combinatie met een groei van de gemiddelde omzet per fte, aldus het kantoor.

Countus Groep had aan het einde van het jaar 662 medewerkers, terwijl dat er een jaar eerder nog 626 waren. Het aantal medewerkers uitgedrukt in fte's nam met 5 procent toe tot 507.

Ondanks een bescheiden winst blijft de solvabiliteit (57 procent) en liquiditeit (1,6) van de Countus Groep op een hoog niveau, aldus voorzitter van de raad van bestuur Bob Seemann. "Het afgelopen jaar zijn de loonkosten per fte harder gestegen dan de omzet. Dat heeft ermee te maken dat we het afgelopen jaar veel aandacht hebben besteed aan het inwerken en begeleiden van onze medewerkers. Daarnaast hebben we een goede werk-privébalans en de groei en ontwikkeling van onze medewerkers nog meer gestimuleerd. Omdat het bedrijf in mede-eigendom is van alle medewerkers is dat geen probleem."

De organisatie moet momenteel selectief zijn bij het aannemen van nieuwe klanten en kritisch op het voortzetten van de relatie met bestaande klanten, zegt bestuurslid Dijan Bruins. "Desondanks is de klantportefeuille afgelopen jaar per saldo met 2,2 miljoen euro aan doorlopende omzet en circa 181 unieke klantgroepen toegenomen."

De Jong & Laan publiceert kwaliteitsverslag

Accountancy- en adviesorganisatie de Jong & Laan heeft haar kwaliteitsverslag over 2023 gepubliceerd. Het achtste kwaliteitsverslag heeft een vernieuwde uitstraling, "passend bij de stappen die de Jong & Laan in 2023 zette".

2023 stond volgens de organisatie in het teken van organisatieontwikkeling: groei naar landelijke dekking, verbreden van branchekennis en het uitbreiden van de (internationale) klantportefeuille. "De groeiambitie naar landelijke dekking met onder andere de participatie met private equity-partner Waterland, werd in 2023 versterkt door de aansluiting van Marshoek (Utrecht), 5BAR Assurance (Utrecht) en Horlings (Amsterdam)." Intern zette de Jong & Laan naar eigen zeggen grote stappen op onder andere het gebied van ESG. De omzet groeide naar 122,7 miljoen euro.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.