Overheid kiest vooral EY en Deloitte als preferred suppliers voor financiële adviesdiensten
De Rijksoverheid heeft na een openbaar aanbestedingsproces opnieuw voorkeursleveranciers gekozen voor diensten op het gebied van financieel advies. Vooral EY en Deloitte zitten vaak aan tafel bij de overheid.
Dat meldt onder meer de vaksite Consultancy.nl. De nieuwe raamovereenkomst 'Inhuur Financieel Advies' van de overheid heeft een looptijd van vier jaar en bestaat uit vijf zogenoemde 'percelen'. De contractwaarde van de raamovereenkomst wordt geschat op bijna zeshonderd miljoen euro, aldus de vaksite.
Het is de derde keer dat de overheid de inhuur voor financiële adviesdiensten organiseert via een Rijksbrede aanbestedingsprocedure. Ruim twintig organisaties schreven zich hiervoor in. Op basis van criteria zoals kwaliteit, prijs en ervaring binnen de Rijksoverheid, selecteerde het aanbestedingsteam twaalf partijen, verdeeld over de vijf percelen.
Percelen
Voor de financiële adviesdiensten op het gebied van beheer, processen en administratie koos de overheid voor Deloitte, EY, EIFFEL, Profource, Vanberkel Professionals, USG Professionals en Yacht. Diezelfde partijen zijn ook geselecteerd voor de financiële adviesdiensten op het gebied van planning en control en voor subsidieondersteuning, daar echter met uitzondering van Deloitte.
Voor het perceel fiscale adviesdiensten koos de Rijksoverheid voor Deloitte, EY, PwC, Baker Tilly en BDO als preferred suppliers. En bij de adviesdiensten op het gebied van financieel beleid en onderzoek werd gekozen voor EY, EIFFEL, KPMG, Improven, PwC en Vanberkel Professionals.
Samenwerking
EY werd dus gekozen als preferred supplier op alle vijf de percelen. Veel van de geselecteerde organisaties opereren in de praktijk als consortia of samenwerkingsverbanden.
Zo schreven Deloitte en Improven zich samen met Derksen & Drolsbach en FinanceFactor in als één partij, waardoor zij zich net als EY voor alle vijf de percelen wisten te kwalificeren. PwC is (deels via een consortium met USG Professionals) betrokken bij vier percelen.
Naast financieel advies en onderzoek geven de contracten ook ruimte om maatwerkafspraken te maken, namelijk in de vorm van zogenaamde detavast-constructies, aldus Consultancy.nl. Dat biedt overheidsinstanties de mogelijkheid tot overname van personeel.
Bron: Consultancy.nl
Gerelateerd

Vrees voor stilstand na vertrek PVV uit kabinet
PVV-leider Geert Wilders heeft zijn steun voor de coalitie ingetrokken, waardoor het kabinet is gevallen. Het bedrijfsleven, belangengroepen en diverse maatschappelijke...

Dienst Toeslagen waarschuwt voor effect bezuinigingen op ambtenaren
De Dienst Toeslagen is bezorgd over de bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren op het ambtenarenapparaat bij de rijksoverheid.

Financieel Jaarverslag Rijk: Voorzichtigheid, ondanks goede cijfers
Nederland staat er financieel goed voor. Ondanks een lichte krimp in het eerste kwartaal groeide de Nederlandse economie in 2024 met een procent. De groei was sterker...

Rekenkamer ziet bij drie ministeries ernstige problemen in uitvoering van rijksbeleid
Ministers melden weinig resultaten van hun beleid en wat maatregelen bijdragen aan het halen van kabinetsdoelen, kan het parlement moeilijk volgen. De rijksoverheid...

Raad van State: Rijksuitgaven stijgen harder dan toegestaan door Europa
De recent bijgestelde rijksbegroting voldoet niet volledig aan de Europese begrotingsregels. De uitgaven stijgen op middellange termijn meer dan door de Europese...