Accountant TV (4)

'Ik wil best zeggen wat ik daarvan vind: een rare constructie'

Dat zegt kersvers NBA-voorzitter Pieter Jongstra op Accountant TV (aflevering 4) over het door Grant Thornton starten van een prijsvechterslabel waar geen accountants werkzaam zullen zijn.

In het interview zegt Jongstra zich vanuit de NBA vaker te zullen uitspreken over ontwikkelingen in het beroep. Hij noemde de discussie over prijsvechterslabels in de mkb-markt (zie de vorige aflevering van Accountant TV) als voorbeeld. “En ik wil nu ook best even zeggen wat ik daarvan vind.”

Jongstra vindt een binnen een accountantsorganisatie opererend label waar geen accountants mogen werken onwenselijk en “een rare constructie”.

Hij voegt er aan toe graag met Grant Thornton in discussie te gaan. “Dat is nou precies waar ik naartoe wil, want zo’n discussie geeft duidelijkheid. En ik ben natuurlijk ook bereid om mijn visie bij te stellen als een meerderheid van de leden dat vindt. Want ik zit hier niet voor mezelf maar namens de leden.”

Tijdens deze vierde uitzending verder een interview met Tweede-kamerlid Henk Nijboer (PvdA) en een gesproken column door Marisa Noronha, bestuurslid van NBA Young Profs, over de noodzaak van een rechte rug van studenten bij de balans tussen werk en studie.

Opbouw van de uitzending (start vanaf):

» Bekijk de voorgaande uitzendingen

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.