Magazine

De thuiswerkplek

Het glanzende glazen kantoor, met parkeergarage vol Tesla’s, met grommende koffiemachines, riante vergaderzalen, indrukwekkende ontvangstruimtes en fijne collega’s, is opeens ingeruild voor de thuiswerkplek.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 2, 2020

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Wellicht een keurig bureau in een eigen werkkamer, van alle gemakken voorzien. Maar mogelijk ook slechts een hoekje van de keukentafel, te midden van jengelende kinderen en een eveneens ‘opgehokte’ levenspartner.

Nederland zit sinds medio maart in een ‘intelligente lockdown’ en de communicatie met opdrachtgevers, relaties en collega’s verloopt anders. We praten via schermpjes met elkaar, dankzij hulpmiddelen als Skype, Zoom of MS Teams.

Ook voor accountants is werken op afstand nu het devies. PwC onderstreepte haar onverminderde inzet met een paginagrote advertentie in het FD, ‘Wij blijven houvast geven’, inclusief aanbod voor een kosteloze eerstehulplijn.

Het beeld: een indrukwekkende collage van thuiswerkers, gezien vanaf de webcam. Een beeld dat Nederland nu overal ervaart. We werken thuis. Hoe zitten accountants erbij? De thuiswerkplek in beeld.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.