Nieuws

KPMG: groen licht voor aansluiting bij Europese fusie

De partners van KPMG stemmen in met het uitwerken van de aansluiting van de Nederlandse praktijk bij KPMG Europa. De komende maanden zal de toetreding tot de Europese firma verder juridisch worden uitgewerkt. Naar verwachting wordt in december van dit jaar het formele besluit genomen.

In september 2007 werd een fusie met KPMG Europe, waarin de Britse, Duitse, Zwitserse en later de Spaanse landenorganisaties zijn opgegaan, nog verworpen door de partners van KPMG Nederland.

De beslissing van KPMG Nederland om mee te doen aan de fusie is volgens de nieuwe bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen vooral ingegeven door de toenemende internationalisering van het bedrijfsleven en de daarmee gepaard gaande behoefte aan meer internationale specialisatie, kennis van de branches en een volledig mondiale, naadloze dienstverlening.

Dijkhuizen: "De fusie maakt het ook beter mogelijk onze gezamenlijke kennis verder te ontwikkelen en bestaande expertise efficiënter te bundelen, waardoor de beschikbaarheid van hooggekwalificeerde accountants en adviseurs wordt vergroot. Op de krappe arbeidsmarkt zal dit een essentieel concurrentievoordeel blijken te zijn."

KPMG Nederland heeft de afgelopen maanden de verschillende aspecten van een mogelijke fusie onderzocht en de voor- en nadelen afgewogen.

Volgens Dijkhuizen betekent de fusie niet dat de specifieke Nederlandse omstandigheden verloren gaan. "Als organisatie zullen wij goed in staat blijven om in te spelen op de nationale marktomstandigheden en kunnen blijven voldoen aan de eisen die onze medewerkers stellen aan hun ontwikkelingsmogelijkheden, arbeidsvoorwaarden en de cultuur waarin zij werken. Ook als wij deel uitmaken van een groter Europees geheel, blijft er dus ruim aandacht voor de Nederlandse omstandigheden en cultuur."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.