Nieuws

NOvRA wordt OvRAN en mikt op tweeduizend leden

De door de rechter ontoelaatbaar geachte naam van de nieuwe accountantsorganisatie NOvRA is veranderd in OvRAN (Orde van Register Adviseurs Nederland). De titels van aangesloten leden zijn eveneens veranderd. RAA is RMC geworden en AAA heet nu RCA.

Vorige week oordeelde de rechter in een door NIVRA en NOvAA aangespannen kort geding dat de nieuwe accountantsorganisatie de naamvoering moet staken en de aanvraag in het merkenregister moet overdragen aan de eisende partijen.

Binnen twee dagen na de uitspraak moest de Stichting Wakkere Accountants gehoor hebben gegeven aan het vonnis. Met de keuze voor een andere benaming lijkt aan die eis te zijn voldaan.

"Juridische procedures houden altijd risico's in", aldus Corneel Spil, bestuurder van de nu dus tot OvRAN omgedoopte alternatieve accountantsorganisatie. "We hadden ons voorbereid op deze uitspraak, daarom konden we snel een nieuwe naam en een nieuwe website introduceren."

"Maar uiteindelijk gaat het niet om juridische procedures, maar om leden. Wij zijn er van overtuigd dat de meeste accountants uiteindelijk voor ons zullen kiezen. Wij gaan er vanuit dat wij voor het einde van het jaar tweeduizend leden hebben."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.