Nieuws

Omzet PwC stijgt ruim zeven procent

PricewaterhouseCoopers (PwC) behaalde in Nederland in het boekjaar 2007/2008 een omzetgroei van 7,1 procent. De omzet steeg van 723,3 miljoen euro naar de recordomzet van 774,5 miljoen euro.

Het totale aantal medewerkers steeg met 137 naar 4.478. Dat maakte PwC bekend bij de publicatie van haar geïntegreerde jaarverslag, waarin ook het maatschappelijk verslag en het transparantieverslag zijn opgenomen.

De omzet steeg bij alle Lines of Service: Assurance, Tax & HRS en Advisory. Ook stelt PwC vast dat de tevredenheid van de klanten over de dienstverlening is toegenomen.

In 2007 profiteerde PwC nog volop van de economische groei. In de tweede helft van het boekjaar heeft het kantoor zich meer moeten richten op anticyclische services. Door de economische tegenwind is er weer een grote behoefte aan adviezen op het gebied van kostenbeheer. Met name de omzet uit adviesopdrachten steeg daardoor sterk. PwC verwacht dat bedrijven die recent grote overnames hebben gedaan nu stappen gaan zetten om kosten te reduceren.

In alle marktsegmenten en Lines of Service groeide de omzet. In het marksegment Public Interest Entities (PIE) was de groei 7,8 procent, de omzet van Private Companies groeide met 3,3 procent, die van Public Sector met 14,1 procent en de Transactions Group groeide met 6,3 procent.

Advisory kende als Line of Service de hoogste groei met 33 procent, terwijl Tax & HRS een omzetgroei van 7,1 procent realiseerde. Assurance wist in een veranderende markt toch het totaal aantal uren met 4 procent te laten groeien. Het totale bedrijfsresultaat nam met 14 procent toe tot 135 miljoen euro.

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt steeg het aantal medewerkers met ruim 3 procent naar 4.478 personen. PwC flexibiliseerde de arbeidsvoorwaarden afgelopen jaar verder. Het vaderschapsverlof werd uitgebreid van de wettelijk verplichte twee naar tien dagen, de werktijden werden geflexibiliseerd, thuiswerkmogelijkheden uitgebreid en de mogelijkheden van zorgverlof en onbetaald verlof verruimd. Daarnaast wil PwC meer ruimte creëren voor de beloning van uitzonderlijke prestaties.

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is PwC in het afgelopen jaar partner geworden van het Carbon Disclosure Project (CDP), een non-profitorganisatie die namens 385 institutionele beleggers de invloed van klimaatverandering op aandeelhouderswaarde onder de aandacht brengt.

Ieder jaar richt CDP namens beleggers een verzoek tot meer dan 3.000 beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd de eigen uitstoot van broeikasgassen te meten en te rapporteren, en een toelichting te geven op hoe zij omgaan met de risico's en kansen die zij onderkennen als gevolg van klimaatverandering. PwC Nederland analyseert dit jaar de gegevens die AEX- en Midkap-ondernemingen hebben verstrekt.

Het aantal uren dat medewerkers van PwC pro bono besteden aan maatschappelijke projecten is het afgelopen boekjaar gestegen van 15.506 naar 19.020 uren. Ruim een derde daarvan is gestoken in projecten die door medewerkers zelf zijn voorgedragen (Mijn Projecten).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.