Nieuws

Accon avm kondigt overname ZR Accountants aan

Accon avm neemt het in Limburg en oostelijk Noord-Brabant opererende ZR Accountants en Adviseurs over. In totaal gaat het om negen vestigingen met ongeveer tweehonderd medewerkers. Accon avm wil binnen vijf jaar in omvang verdubbelen.

Met de overname wordt Accon avm de grootste mkb-accountant in Limburg, aldus het kantoor. Landelijk heeft Accon avm nu circa vijftig vestigingen.

Peter Feijtel, bestuursvoorzitter van Accon avm : "We zijn heel blij met de overname van ZR accountants. ZR is van oudsher een gedegen en bekende naam met een goed en groot kantorennetwerk. ZR is heel sterk in specifieke en interessante branches zoals de medische wereld. Door de kennis en expertise van beide organisaties bij elkaar te voegen versterken we onze positie op de mkb-markt."

Voor de klanten van ZR zullen nauwelijks veranderingen optreden. Ook voor de ongeveer tweehonderd medewerkers van ZR verandert er weinig.

De overname van ZR is volgens Accon avm een logisch gevolg van de veranderingen binnen de accountancy. Het kantoor verwacht dat er binnen nu en vijf jaar nog tussen de vijf en tien grotere kantoren overblijven, samen met een paar lokale spelers.

Feijtel: "Die ontwikkeling zie je bij de grote internationaal opererende accountancykantoren in Nederland en zal ook in de mkb-markt gaan ontstaan. Wij willen straks één van die sterke overgebleven partijen zijn en een dusdanige grote omvang hebben dat we op alle vragen binnen het mkb een antwoord kunnen geven. Ons streven is om binnen vijf jaar onze omvang te verdubbelen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.