Nieuws

Nyenrode introduceert opleiding Accountant-Administratieconsulent

Nyenrode School of Accountancy en Controlling start per 28 januari 2011 met een nieuwe beroepsopleiding voor Accountant-Administratieconsulent (AA). Deze post-hbo-opleiding wordt in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aangeboden. De opleiding is speciaal bedoeld voor de accountant werkzaam in het midden- en kleinbedrijf.

Met de introductie van deze theoretische opleiding, die tot de AA-titel leidt, lopen de onderwijsinstellingen alvast vooruit op de introductie van een nieuw opleidingsmodel. Dit zal ontstaan vanwege de binnenkort van kracht wordende wet op het accountantsberoep en de fusie van de beroepsorganisaties NIVRA en NOvAA. De Nyenrode School of Accountancy en Controlling heeft besloten de opleiding alvast toe te voegen aan haar curriculum. 

De opleiding wordt in deeltijd gevolgd. Op vrijdag is er college op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De rest van de week werkt de student bij een accountantskantoor. De duur van de opleiding is afhankelijk van de vooropleiding en varieert van één tot drie jaar. De praktijkfase duurt drie jaar en wordt gecoördineerd door de NOvAA.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.