Nieuws

Elektrische auto’s voor PwC'ers

PwC in Nederland probeert medewerkers in de elektrische auto te krijgen. De arbeidsvoorwaarden worden er op aangepast. In mei mogen PwC'ers ter kennismaking de eerste rondjes rijden in elektrische auto's.

"Wij zijn er druk mee bezig", zegt woordvoerder Meint Waterlander van PwC. "Op dit moment wordt een regeling ontwikkeld om medewerkers te stimuleren om vanaf eind 2011 ook te kiezen voor een elektrische leaseauto." 

Het kantoor is volop voorbereidingen aan het treffen om medewerkers te laten wennen aan de elektrische auto. "Medio mei 2011 houden wij een roadshow van een week op waarschijnlijk één of twee grote kantoren om medewerkers kennis te laten maken met diverse elektrische auto's", vervolgt Waterlander. "Ze kunnen er dan ook in rijden." 

Het initiatief volgt op een soortgelijke actie bij PwC in Londen. Ook daar worden medewerkers overgehaald om elektrisch te gaan rijden. Op twee kantoren in de Britse hoofdstad worden elektrische auto's beschikbaar gesteld door autoverhuurbedrijf Herz. De PwC'ers kunnen kiezen uit elektrische Nissans of Renaults. PwC zegt hiermee invulling te geven aan haar duurzaamheidsbeleid.

De elektrische auto is hiermee bezig aan een sluipende opmars onder accountants. Eind vorig jaar maakte Ernst & Young in België bekend dat de autovloot zal worden vervangen door elektrische modellen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.