Nieuws

Accountantsbelang initieert samenwerking voor startende accountant-ondernemer

Stichting Accountantsbelang is in gesprek met verschillende adviesorganisaties voor accountantskantoren om een startservice op te zetten voor accountants die een eigen kantoor willen starten.

Op de website van de onlangs opgerichte belangenbehartiger voor mkb-accountantskantoren is vanaf vandaag een lijst met 101 vragen te vinden die een beginnend accountant-ondernemer zichzelf kan en moet stellen. De vragenlijst helpt bij het concretiseren van de strategische op operationele plannen en is bedoeld om (toekomstige) ondernemers zo goed mogelijk voor te bereiden op het ondernemerschap.

De gesprekken met accountantsadviesorganisaties borduren voort op de wens van de stichting om, in samenwerking met andere partijen op de markt, de positie van mkb-accountantskantoren verder te verankeren in de Nederlandse economie.

Directeur Ron Weijmans: "Alle partijen reageerden zeer positief op de vraag of zij met ons wilden samenwerken om ook specifiek de beginnend ondernemer te ondersteunen. Wij zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee. Het samen werken aan een sterker mkb binnen de accountancy is immers één van onze speerpunten. Door gezamenlijk aan één doel te werken vergroten we het effect en wordt het resultaat voor het mkb-kantoor in de toekomst beter merkbaar. We hopen de plannen in de nabije toekomst verder te kunnen concretiseren".

De accountantsadviesorganisaties kunnen meewerken aan dit initiatief door ervoor te zorgen dat de begeleiding van beginnende kantoren specifiek aansluiten op de behoeften van deze doelgroep, aldus de stichting. "Starters kunnen dan van a-tot-z ondersteuning bij hen vinden die past bij deze bedrijfsfase."

Weijmans benadrukt dat alle partijen uit de markt welkom zijn om zich aan te sluiten bij dit initiatief én dat hij hoopt nog veel van dergelijke samenwerkingen te kunnen realiseren ten behoeve van het mkb.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.