Nieuws

Novak overweegt versterking belangenbehartigingsrol

Novak is afgelopen voorjaar gestart met onderzoek naar de vraag of en hoe ze haar mkb-belangenbehartigingsrol kan versterken. Adviesbureau Berenschot begeleidt dit proces.

De resultaten worden op korte termijn bekendgemaakt en toegelicht tijdens de Novak-bijeenkomst 'Belangenbehartiging mkb-accountant' op donderdag 7 november 2013 in Amsterdam.

Vanwege geluiden bij individuele kantoren besloot Novak om bij leden te verifiëren of er behoefte is aan 'platte' belangenbehartiging voor mkb-accountantskantoren. Daartoe zijn in de zomer vier regiobijeenkomsten georganiseerd en zijn individuele kantoren bezocht.

Na in totaal 170 AA's en RA's te hebben gesproken, luidde de conclusie dat de mkb-accountant zich op het moment onvoldoende gehoord en vertegenwoordigd voelt, schrijft de organisatie in een persverklaring.

"Tijdens een verdiepende sessie met onder andere mkb-accountants en vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) is dit beeld getoetst."

Het onderzoek moet uitwijzen of en hoe Novak de rol van belangenbehartiger voor mkb-accountantskantoren kan versterken. Om deze vragen te beantwoorden is ook de begeleiding van het adviesbureau Berenschot ingeschakeld.

Tijdens de Novak-middag 'Belangenbeharting mkb-accountant' op 7 november 2013 wordt bekendgemaakt welke koers Novak zal gaan varen.

Er is veel beweging aan het mkb-belangenbehartigingsfront. Vorige week werd de oprichting bekend van de Stichting Accountantsbelang, die de belangen van mkb-kantoren wil gaan behartigen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.