Nieuws

Coziek wordt officiële sectorcommissie NBA

De Commissie Ziekenhuis-voorzieningen (Coziek) wordt met ingang van 1 januari 2014 een officiële sectorcommissie van de NBA.

Het bestuur van de NBA heeft dit afgelopen dinsdag besloten. De huidige leden van Coziek worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Marco Walhout (Deloitte) wordt voorzitter.

De commissie bestaat uit openbare en interne accountants die werkzaam zijn voor zorgaanbieders in de zorgsector. De sector is onderverdeeld in Cure, Care, GGZ/Justitie en WMO/Jeugdzorg. De commissie vervult een adviserende en coördinerende rol voor accountants in de zorgsector. Vooral waar het gaat om de interpretatie van regelgeving naar de dagelijkse praktijk en de rol die daarbij wordt verwacht van de accountant.

De commissie voert in een vroeg stadium overleg met partijen in de sector over de uitvoerbaarheid van nieuwe regelingen, vanuit het perspectief van verantwoording en controleerbaarheid. Recente dossiers zijn de omzetverantwoording 2013 van ziekenhuizen en ggz-instellingen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.