Nieuws

Blömer lid van HLB Nederland

Blömer accountants en adviseurs uit Nieuwegein is lid geworden van HLB Nederland Accountants & Consultants, een samenwerkingsverband van zelfstandige accountantskantoren in Nederland.

Daarmee is Blömer 'a member of' HLB International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantsorganisaties en bedrijfsadviseurs. HLB International is opgericht in 1969 en heeft ruim 500 vestigingen in meer dan 125 landen.

In Nederland is Blömer nu het vierde lid van HLB. De andere drie accountantsorganisaties in Nederland zijn HLB Van Daal & Partners (met 13 kantoren in Brabant en Limburg, HLB Den Hartog (gevestigd in Rotterdam en Den Haag) en HLB Nannen (in Groningen en Emmen). Daarnaast is er een gezamenlijk kantoor in Amsterdam (WTC). In totaal realiseren deze vier HLB organisaties ongeveer 48 miljoen euro omzet en bieden zij werkgelegenheid aan circa 475 medewerkers.

De 18 kantoren in Nederland werken voor ondersteunende activiteiten nauw samen binnen HLB Nederland. Deze samenwerking richt zich, naast internationale zaken, inhoudelijk met name op de vaktechnische gebieden accountancy, audit en fiscaliteit. Daarnaast wordt in de backoffice samenwerking gezocht op de gebieden automatisering, marketing en HRM, waaronder opleidingen.

Mkb steeds internationaler

"Het mkb in Nederland gaat voor de groei en ontwikkeling van zijn activiteiten vaker de grens over. Allereerst naar de landen van de EU, maar steeds vaker zien we de markten buiten Europa een meer belangrijke afzetgebied worden voor onze klanten. Met het lidmaatschap van HLB verwachten we een kwalitatief betere invulling te kunnen geven aan de behoeften van onze klanten die internationaal ondernemen", stelt Hans Odijk, partner van Blömer, die tevens namens Blömer bestuurslid is geworden van HLB Nederland.

"Daarnaast verwachten wij als Blömer dat we door de samenwerking in Nederland de hoge kwaliteitsbehoeften van onze klanten effectiever en efficiënter te kunnen invullen. Zo zal de samenwerking op het gebied van automatisering bijvoorbeeld schaalvoordelen op gaan leveren en kunnen wij onze kwetsbaarheid op dit gebied verlagen. Naast de schaalvoordelen kunnen we ook sneller meegaan in ontwikkelingen op IT-gebied. Wat ons betreft een randvoorwaarde om succesvol te kunnen blijven als accountantsorganisatie."

Collega-partner Hans Kouters ziet ook mogelijkheden nieuwe mkb-bedrijven voor zich te winnen met HLB aan de zijde van Blömer. "Wij hebben al bewezen dat wij in de regio Utrecht een uitstekend alternatief zijn voor de grote kantoren, maar door deze grensverleggende samenwerking vertrouwen we erop dat met name de internationaal opererende mkb-bedrijven in de regio ons nog beter weten te vinden."

Versterking van positie HLB

Erik van der Haar, bestuursvoorzitter van HLB Nederland, is blij Blömer als nieuw lid te kunnen verwelkomen. Na de overstap van HLB Schippers twee jaar geleden naar BDO was er duidelijk behoefte aan een nieuw HLB-lid in midden Nederland. Na een uitgebreide zoektocht is HLB bij Blömer terecht gekomen. "Met deze stap kunnen wij de positie van HLB nationaal en internationaal verder versterken", aldus Van der Haar.

In de loop van 2015 wordt de integratie van Blömer met HLB voltooid. Dat leidt onder meer tot een naamswijziging van Blömer tot HLB Blömer Accountants en Adviseurs.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.