Nieuws

EY weg als controlerend accountant bij Deloitte

Vanwege de discussie die is ontstaan over Deloitte en zijn controlerend accountant EY, beëindigen beide organisaties deze relatie. Dat maken ze vanavond bekend in een gezamenlijk statement.

De verklaring luidt aldus:

“Gelet op de discussie in de branche over accountantsroulatie hebben Deloitte en EY gezamenlijk besloten om de relatie met EY als accountant van Deloitte te beëindigen. EY zal om praktische redenen de controle van het huidige boekjaar voortzetten. Deloitte start een selectieproces voor een nieuwe accountant.

Wij betreuren dat er onbedoeld een verkeerde beeldvorming rondom de behandeling van Stichting InterNos is ontstaan. De behandeling van Stichting InterNos is in de afgelopen jaren meerdere malen beoordeeld door de vaktechnische experts van Deloitte en EY. Deloitte en EY staan achter deze positie.”

De afgelopen dagen ontstond hevige discussie over het feit dat Deloitte had afgezien van een nieuwe controlerend accountant, omdat het beoogde opvolgend kantoor het niet-consolideren van een stichting met goodwillrechten van partners niet wilde goedkeuren. EY controleert al sinds 2003 de boeken van Deloitte.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.