Nieuws

Drie kantoren bundelen audit en assurance in coöperatie

Drie middelgrote gevestigde accountantskantoren (ONS, Kab, en Westerveld en Vossers) in Oost-Nederland hebben hun audit- en assurance-werkzaamheden gebundeld in de coöperatieve accountantsorganisatie Confirm.

Confirm zegt hiermee een van de grotere kantoren in Oost-Nederland te zijn voor onafhankelijke audit- en assurance-werkzaamheden van onder meer jaarrekeningen en subsidieafrekeningen. Confirm verricht werkzaamheden bij (middel)grote bedrijven en non-profit organisaties, waaronder (woon)zorginstellingen. Ook accountantskantoren die zelf niet over de noodzakelijke AFM-vergunning beschikken, kunnen Confirm inschakelen om deze werkzaamheden bij hun cliënten te laten verrichten.

Focus op audit en assurance

Confirm claimt de eerste en vooralsnog enige coöperatie in Oost-Nederland te zijn waarbij meerdere accountantskantoren hun controle- en beoordelingsopdrachten als kernactiviteit in één organisatie hebben gebundeld en zegt een andere aanpak dan de meeste kantoren te  hanteren: "De controle-aanpak is modern en risicogericht; de controle richt zich specifiek op datgene wat het meeste risico kan bevatten. Ook staat de ondernemer centraal: hij heeft inspraak in hetgeen er gecontroleerd wordt, mits de onafhankelijke oordeelsvorming is gewaarborgd."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.